Over ons

In deze rubriek wil ik mezelf (Koen De Nys) even voorstellen en een schets van de winkel weergeven.

 

 

Bij mezelf was reeds op jonge leeftijd de interesse voor de fiets aanwezig, wat zich uitte in allerlei “jeugdprojecten” zoals, fietsen ombouwen tot “cross”fietsen, fietsen met vooraan een bromfietswiel en al zo’n experimenten.
Op de leeftijd van 14-15 jaar kwam daar zoals bijna bij elke jongere de interesse bij voor alles wat op twee wielen reed, met een motor daartussen. Ook daar zagen vele “kunstwerken” het levenslicht, waarvan het meest creatieve ongetwijfeld een zelfgemaakte crosszijspan was op basis van een gewone “mobilette”.

Mijn middelbare studies volgde ik in het VTI van Waregem, waar ik specialiseerde in de richting CNC-gestuurde machines. Ondertussen werkte ik tijdens de vakanties in een toendertijd heel gekende fietsenzaak in Deinze, Hure-Fika. Het is daar dat ik ook in contact kwam met renners, waardoor ik gedurende het jaar in de weekends veel meetrok naar mountainbikewedstrijden en veldritten.
Zo trok ik als 16 jarige als mecanicien/verzorger mee naar het Europees Kampioenschap mountainbiken in Zwitserland ter ondersteuning van Ronny Poelvoorde.
Met hem werkte ik tijdens de winters ook het cyclocrosscircuit af, ondermeer een rijtje superprestige veldritten, een regelmatigheidscriterium dat toen nog ver buiten de grenzen van de Benelux reikte. Zo kwam ik ondermeer in Tsjechië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, enz…

Na mijn studies in Waregem wou ik mezelf nog bekwamen in het vak van fietsmecanicien.

Diploma Brussel

Diploma Brussel

 

Ik wou écht alles kennen, en wou ook frames kunnen maken.

Diploma Giant 2014

Diploma Giant Elektrische fietsen 2014

certificaat bosch 2014

Certificaat Bosch 2014

De enige school die dat voorzag in zijn opleidingspakket was het Techisch Instituut Anneessens te Brussel, op een boogscheut van de Grote Markt.
Ik dus voor 2 jaar naar Brussel, daar leerde ik alles in verband met fietsen, bromfietsen en motoren.
Als eindwerk fietsmechanica maakte ik een op maat gemaakte cyclocrossfiets voor mijn broer, een fiets nog steeds in zijn bezit.
Mijn eindwerk motoren bestond in het restaureren van een oude motorfiets.
Ik volgde ook een cursus wielbouwen bij Sapim, gedoceerd door de meester-wielbouwer Gilbert Cattoir zelf.

di2Ik probeer me ook zoveel mogelijk te blijven bekwamen in de fietstechniek dit doe ik door zoveel mogelijk opleidingen te gaan volgen waar ik de kans toe krijg. Dit loopt uit van de verschillende technieken van elektrische fietsen , elektronische schakelsystemen DI2 , …

Diploma Giant 2012

Diploma Giant 2012

Na het beëindigen van mijn studies te Brussel in 1997 kon ik als CNC machine bediener aan de slag bij de firma Petersime te Olsene (over heel de wereld bekend voor zijn broedmachines), waar ik me kon opwerken als afdelingshoofd van de metaalafdeling waar ik een 80 tal arbeiders samen met een volledig productieproces en machienepark mocht begeleiden, bijsturen en coördineren .
Ondertussen was ik zelf aan de slag gegaan als wielrenner/cyclocrosser, waarbij mijn voorkeur al vlug uitging naar het cyclocrossen. Als geinteresseerde in de techniek van de fiets is het cyclocrossen een echte speeltuin, de fietsen zien er voor de leek op het eerste zicht uit als gewone koersfietsen, maar velen hebben trukjes om de afstelling net iets beter te krijgen dan gewoon.

Bovendien kwam ik soms geregeld aan de start van A-veldritten, waar je dan samen met de vedetten als Nys, Wellens mag aantreden.
Zo trok ik ook 3 keer samen met mijn toenmalige club De Lievespurters uit Zomergem naar Milaan voor de grote prijs Guerciotti, een grote internationale veldrit. Zo gebeurde het dat we samen in het hotel logeerden met bekende (ex) veldrijders oa. Wellens, Liboton, Kluge, Kuphernagel, Pontoni en met toenmalig wereld- en later olympisch kampioen mountainbike Miguel Martinez, waar ik trouwens de dag voor de wedstrijd samen mee ging trainen.
Onvergetelijke ervaringen.

Ondertussen huwde ik met Darline en hebben wij 3 kindjes Milan, Lars en Iljo. (Waar er al 2 van zijn die in mijn voetsporen van het veldrijden treden)
De droom om ooit een eigen fietsenzaak te hebben bleef, maar door het vele werk werd dit nooit echt concreet.
Toen in 2006 het einde in zicht kwam van de bouw van onze woning vond ik het dan toch het goede moment om eindelijk iets op te starten.
Ik wou het rustig aan doen en concentreerde me in de eerste plaats op herstellingen. Ondertussen ben ik sinds juli 2006 bezig, en heb ik ook een toonzaal waar een 150 tal fietsen staan uitgestald. Waaronder een ruim aanbod van race , MTB , stads , kinder en elektrische fietsen. Ik bleef dit doen in bijberoep omdat ook mijn werk in de Petersime me nauw aan het hart lag. Dit combineren was op een gegeven moment niet meer mogelijk. Vanaf september 2011 besloot ik om de winkel volledige dagen open te houden.

Fietsen Sven Vanthourenhout

Zo monteer ik nu ook de fietsen van profrenner Sven Vantourenhout.
In December 2013 mocht ik ook bij Sven Nys thuis gaan helpen bij de lancering van de toen nieuwe trek Boone fietsen.

Mijn betrachting is om iedereen zo goed mogelijk te dienen.
Goed advies geven komt bij de aanschaf van een nieuwe fiets op de eerste plaats, daarvoor neem ik steeds ruimschoots de tijd om met de klant te bespreken waarnaar hij precies op zoek is, zodat iedereen hier met een fiets buitengaat die voldoet aan het vooropgesteld gebruik. Een testrit is steeds mogelijk.
Verder probeer ik iedereen zo vlug mogelijk uit de nood te helpen in geval van herstellingen.

Zo, kijk gerust even verder op de site, en bekijk zeker de foto’s van de winkel.

Groetjes, Koen De Nys

Reacties zijn gesloten.